Individuele  Coaching
 
'Door verwondering weer gebruik maken van wat je kan'
Door de jaren heen leren we op diverse manieren  te reageren op een zelfde soort situatie, sommige manieren van gedrag zijn makkelijker dan anderen. Hierdoor worden ze (onbewust) vaker toegepast. 
Bijvoorbeeld:
Een coachee ervaarde vroeger dat zij met de groepsdruk op school het beste kon omgaan door lastige situaties te negeren (wegkijken, geen oogcontact maken). Echter nu op haar werk  vindt zij het lastig om tijdens de vergadering haar mening te geven.
Door het gebruik van de "ZEBRA-methodiek" wordt zichtbaar welke overtuigingen jouw gedrag kleuren (positief of negatief). Leer ervaren dat er altijd een keuzemoment is om te willen reageren zoals jij wilt.
En dat je altijd een keus hebt om buiten die vaste kaders/gedachten te reageren.
 
Wil je je eigen grenzen (h)erkennen en deze bewaken?
En dat je daardoor juist kan uitblinken, jezelf profileren en je hoofd boven het maaiveld uitsteken?
(zodat jij weer kan doen wat je echt wil?)
Zo krijg je helder welk gedrag functioneel is en welke minder.
Welke overtuigingen heb je (ook) om in je 'kracht' te komen?
 
Wat voor soort Coaching?

Het kan helpen door middel van een actieve werkvorm, dat je eerder je patronen herkend; Zonder oordeel en met een bepaalde speelsheid naar je zelf kunt leren kijken. 

bijvoorbeeld :"houd de ballen in beweging"

(welke zaken zijn voor jou belangrijk?)

of een "stoelendans"

(hoe reageer je op verandering?)

We kijken samen waar je behoefte naar uit gaat.

dit kan zijn wandelcoaching, voice-dialogue, via systemen, maar ook met spullen uit het dagelijks leven zoals bijv. sinaasappels.

Beseffen dat je niet mee(r) hoeft te vallen (als de domino-stenen) van de waan van de dag, kan confronterend zijn. En daarom schep jij  de voorwaarden waarin jij je prettig en veilig voelt.
Bij de intake wordt het doel en de lengte van het traject besproken. Over het algemeen zijn 5 sessies genoeg, wat betekent dat er na 10 weken het doel behaald is.
Wanneer je doel eerder behaald is dan vooraf afgesproken, is dat uiteraard het belangrijkste.